eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Neymar přidává repre starty rychlostí světla! Stane se jednou rekordmanem?

Autor:
Datum: 18. 4. 2013

O Neymarovi ví fotbalový svět už nějaký ten pátek a zdá se být až neuvěřitelné, že útočníkovi Barcelony je teprve jednadvacet let. A věk, kdy člověk v USA může beztrestně začít holdovat alkoholu, mu rozhodně nikdo nebude tipovat, ani když se podívá na statistiku startu v reprezentačním áčku Brazílie.

V současné chvíli má na kontě 43 startů v dresu kanárků, co ho řadí v historické tabulce brazilských reprezentantů už na 69. místo! Přitom do repre nakoukl poprvé teprve před třemi lety. Na úplné čelo má zatím pochopitelně velkou ztrátu.

Na první pozici se vyhřívá bývalý kapitán brazilské samby Cafú. Starty vynikajícího krajního beka se zastavily na čísle 142! Vůbec obránci kanárků oplývali dlouhověkostí. Další pomyslné příčky na stupních vítězů obsadila dvojice Roberto Carlos (125 startů) a Lúcio (105 startů). Přes stovku se ještě o jeden start dostal Cláudio Taffarel, jenž na ní potřeboval jen deset let. Pro zajímavost možná největší hvězdy brazilské historie Pelé a Ronaldo reprezentovali 92krát, resp. 98krát.

Pokud bude mladičký Neymar připisovat čárky do bilance repre startů s železnou pravidelností jako je tomu dnes, může kolem se kolem třicítky klidně postavit na roveň toho nejlepšího. Nechme se překvapit, zda jeho hvězda nepohasne či ho nezbrzdí zranění.

-Jiří Kunášek-

(zdroj fotky: bloomberg.com)

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace